Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 7 lipca 2011

Przekładaniec jogurtowo-orzechowy z miodem











Na ten deser możesz sobie pozwolić nawet będąc na diecie.

Składniki : ( na porcje )

3 pieczywa chrupkie ( deseczki)
łyżka miodu
2 łyżki jogurtu naturalnego
orzechy włoskie lub inne


Wykonanie:

Miód wymieszaj z dwoma łyżkami jogurtu naturalnego do powstania gęstej konsystencji. Smaruj wafle. Górę również posmarują udekoruj orzechami i miodem. Wafle wstaw do lodówki na noc żeby zmiękły. Wychodzi z tego przepisu małe mięciutkie ciasto.

2 komentarze:

  1. Napisałam już komentarz ale nie wyświetlił się, hmm... Pisałam, że ślina mi ciekła na tego wafla i już chciałam robić a tu zonk "wstawić do lodówki na NOC" :p

    OdpowiedzUsuń