Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 10 lipca 2011

Ryba W Panierce ZiołOwej


Składniki : ( na jedna porcje)

2 małe kostki dowolnej ryby- w moim przypadku mintaj
1 białko jajka
2 łyżki mąki pszennej
łyżka oliwy z oliwek
oregano, bazylia, majeranek, pieprz ziołowy, koper suszony, sól, papryka ostra,


Wykonanie:

Białko jajka pomieszaj z ziołami i przyprawami. Umyte , ususzone filety panieruj kolejno w mące, białku z ziołami i ponownie w mące. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek lub dowolnego oleju i smaż na nim filety rybne z obu stron na średnim ogniu. Na talerz przenieś porcje ryby podawaj np.: z surówką z białej kapusty i ryżem. Smacznego.

5 komentarzy:

  1. Uzależniona od tego samego co Ty moja droga, a tytul bloga nawiązuje do świetnego filmu.. co tu pisać- będę wpadać!
    Pozdrawiam,
    Szana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. inspirujący blog,bede zagladac.

    OdpowiedzUsuń
  3. nie wiem dlaczego,ale nie moge dodać Twojego bloga do ,,mojej listy blogów'',pierwszy raz mi sie zdarzyło;(

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie ma to jak rybka w panierce na obiad, do tego ryż i surówka... Chociaż ja zwykle robię ją z otrąb albo mąki pełnoziarnistej, zresztą, w domu nawet nie mam pszennej. ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawy przepis na przyrządzenie ryby :-)

    OdpowiedzUsuń